Hazırlık Atlama Kursu


 

              KURS PROGRAMI

I.       Aşama: Grammar Eğitimi (40h.): Temel dilbilgisi konuları aşağıdaki sırayla çalışılacaktır.

a.      Tenses

b.     Modals

c.      Passive Voice/Causatives

d.     Conditionals

e.     Noun Clauses

f.       Adjective Clauses

g.     Adverbials/Conjunctions/Transitions/Prepositional Phrases/Participles

h.     Gerund / Infinitive

i.       Quantifiers/Modifiers

 

II.    Aşama: Okuma Eğitimi (20 h.): Pre-Intermediate & Intermediate (B1/B1+/B2) düzeyde yaklaşık 20 makalenin okunması, analizi ve kelime çalışması

 

III. Aşama: Dinleme Eğitimi (20h.): Elementary, Pre-Intermediate & Intermediate (A2+/B1/B1+/B2) düzeyde çoktan seçmeli sorulardan oluşan dinleme çalışmaları.

IV.  Aşama: Yazma Eğitimi (20h.): Sırasıyla aşağıdaki yazı türleri çalışılacak, örnek paragraflar gösterilecek ve her konu ile ilgili öğrencilerden yazım örnekleri istenecektir ve bu yazılar her açıdan ele alınacaktır.

a.      Opinion Paragraph

b.     Descriptive Paragraph

c.      Cause-Effect Paragraph

d.     Advantage-Disadvantage Paragraph

e.     Graph Writing

f.       Essay

V.     Aşama: Konuşma Eğitimi (20h.): Küçük gruplar halinde her öğrenciyle ortalama 6 saatlik konuşma eğitimi verilecektir.

VI.  Aşama, deneme sınavlarının uygulanmasıdır. Öğrenciler eğitim görecekleri üniversitelerin sınav formatlarına uygun olarak hazırlanmış 6 ile 10 arası deneme sınavı çözecek ve uzman hocalar eşliğinde çözümleri detaylı bir şekilde analiz edilecektir. 

ODTÜ (ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ)

1.AŞAMA: Sınavın sabah oturumu çoktan seçmeli 60 sorudan oluşmakta ve 2 bölüm içermektedir: Dinlediğini Anlama (30 soru / 30 puan) ve Okuma (30 soru / 30 puan). Bu bölümün süresi yaklaşık 120 dakikadır.

2. AŞAMA: Sınavın öğleden sonra oturumu 2 bölüm içermektedir: Dilin Kullanımı (20 puan), Not Tutma ve Yazma (20 puan). Bu bölümün süresi yaklaşık 120 dakikadır.

Puanlama 100 üzerinden yapılır.

Öğrencilerin hazırlığı atlayabilmesi için 100 puan üzerinden en az 60 almaları gerekmektedir. Suny programlarında okuyacak öğrencilerin ise en az 65 puan almaları gerekmektedir. 

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

Cope sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır.

1.AŞAMA: Bu sınavın amacı öğrencinin kelime ve dilbilgisi becerisinin COPE 2 için yeterli olup olmadığını ölçmektir. COPE birinci aşama tamamı çoktan seçmeli olan 200 sorudan oluşmaktadır. Her soru için 5 cevap seçeneği bulunmakta, her 4 yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir. Birinci aşamadan ortalama en az %60 başarı sağlayan öğrenci hazırlığı atlamak için ikinci aşama olan COPE 2 sınavına girmeye hak kazanır, barajın altında kalan öğrencilerde seviyelerine göre hazırlık eğitimi almak için kurlara dağıtılırlar.
2.AŞAMA:  Bu bölümde öğrenci 5 bölümden sorumludur. Bunlar;
> Okuma  (Reading)   >Dinleme  (Listening)    Yazma  (Writing)
> Konuşma (Speaking)             Dil Bilgisi (Language)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (HÜP)

Hacettepe Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu hazırlık atlama sınavına HUPE(Hacettepe University Proficiency Exam) adı verilmektedir. Öğrenciler İngilizce düzeylerine göre 3 kura ( Zero Beginner, Pre-Intermediate ve Intermediate ) ayrılmaktadır.

Öğrencilerin hazırlığı atlayabilmesi için 100 puan üzerinden en az 65 almaları gerekmektedir. 

***HUPE--- dil bilgisi(grammer), okuma(reading),  bölümlerinden oluşmaktadır.  

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu hazırlık atlama sınavına PROFICIENCY adı verilmektedir. Öğrencilerin hazırlığı atlayabilmesi için 100 puan üzerinden en az 70 almaları gerekmektedir. Hazırlık Atlama Sınavı dil bilgisi(grammer), okuma(reading), yazma(writing), listening(dinleme) bölümlerinden oluşmaktadır. 

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Gazi Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu hazırlık atlama sınavına PROFICIENCY adı verilmektedir. Öğrencilerin hazırlığı atlayabilmesi için 100 puan üzerinden en az 60 almaları gerekmektedir. Hazırlık Atlama Sınavı dil bilgisi (grammer), okuma (reading), yazma (writing), bölümlerinden oluşmaktadır.

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

Atılım Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu hazırlık atlama sınavına PROFICIENCY adı verilmektedir. Atılım Üniversitesi C, B, A ve Pro sınıfı olmak üzere sırasıyla dört ayrı kur bulunmaktadır. Öğrencilerin hazırlık atlama sınavına(PROFICIENCY) girmeye hak kazanabilmeleri için en az A kurunu bitirmiş olmaları gerekmektedir.

Hazırlık Atlama Sınavı dil bilgisi(grammer), okuma(reading), yazma(writing), bölümlerinden oluşmaktadır. 

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

Çankaya Üniversitesi hazırlık atlama sınavı 2 aşamalıdır. 2.Aşamaya girebilmek için 1. Aşamadan en az 24.5 puan almak gerekir. Hazırlık sınıfını atlayabilmek için ise 60 puan ve üstü almak gerekmektedir.

1.AŞAMA:30 puanlık reading (okuma) 10 puanlık vocabulary(kelime bilgisi) ve 10 puanlık grammar (dilbilgisi)bölümlerinden oluşur. Sınav süresi 120 dk’dır.

2.AŞAMA: 35 puanlık writing (yazma) (35 puan) ve 15 puanlık listening(dinleme) bölümlerinden oluşur. Yazma iki bölümden oluşmaktadır. 10 puanlık bölümü paragraf yazma, 25 puanlık diğer bölüm ile dinlediğini anlama soruları çoktan seçmeli sorulardan oluşur. Sınav süresi 90 dk’dır. 

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Başkent Üniversitesi Proficiency Sınavı tek aşamalı olup 100 soruluk bir testten oluşmaktadır. grammar (dilbilgisi)bölümü 40 soru, reading (okuma) bölümü 40 soru ve vocabulary(kelime bilgisi) bölümü 20 soru içermektedir. Başkent üniversitesi Proficiency Sınavı listening ve writing bölümlerini içermemektedir.

Hazırlık sınıfını atlayabilmek için 100 puan üzerinden en az 60 puan almak gerekmektedir.

 

 

Artıvizyon Akademi

Telefon Numaralarımız

İletişim ve Ön Kayıt Formu

Kızılay Şehit Adem Yavuz Sokak Kumrular İş Merkezi No:17/12 Çankaya-ANKARA

(0312) 431 3100  -  (0532) 235 5776

Ön kayıt Yaptırmak İçin

Lütfen Linkteki Formu Doldurun.

 

Copyright © Artıvizyon Akademi. Telif Hakları ARTIVİZYON.COM.TR'ye Aittir.  

Neyseo  -  Seo Uzmanı